TINASE

TINASE is een jazztrombonegroep met ritmesectie bestaande uit trombonisten Alvaro Zarzuela, Bart Bergmans, Maarten Combrink en Jeroen Vermazeren, plus Auke de Vries, drums; Chris Muller, piano; Julian Wittich, contrabas en Olav Schoorlemmer als invaller voor Alvaro. De jury kende hen de prijs toe vanwege hun uitzonderlijke muzikale prestaties en benadering van de jazztrombone.

 

De elementen in hun naam, titanium (Ti), sodium (Na) en selenium (Se) staan voor kracht, toewijding, passie, energie, onvoorspelbaarheid en creativiteit. De samensmelting van deze elementen staat garant voor een unieke sound waarin de grenzen van de trombone worden verlegd. Daarnaast staan de letters van TINASE voor ‘This Is Not A Saxophone Ensemble’, wat duidt op het feit dat de musici bewust gekozen hebben voor een bezetting zonder saxofoons.

Alle leden van TINASE studeren aan het CvA en hebben ervaring opgedaan in beroemde orkesten als het Metropole Orkest, het Orkest Koninklijke Luchtmacht en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Met TINASE demonstreren ze de veelzijdigheid en het bereik van deze buitengewone bezetting.