David de Marrez Oyens

David de Marez Oyens komt uit Hilversum. In het ouderlijk huis neemt muziek een belangrijke plaats in. Op zijn zesde begint hij piano te spelen. David is leergierig want kort daarna experimenteert hij op hobo, basgitaar en contrabas. In zijn pubertijd speelt hij in latin- en jazzrockbands. Op het conservatorium van Hilversum voltooit hij de studies basgitaar en contrabas. Van 1983 tot 1985 is hij begeleidingsmuzikant van Toon Hermans. Na de shows met Hermans gaat hij les geven op het conservatorium in Amsterdam. Tot de dag vandaag is hij docent aan het conservatorium in de hoofdstad. The Jazz Studio in België organiseert elk jaar zomercursussen en De Marez Oyens is vanaf 1987 een van de docenten. 

In 1988 en 1989 speelt hij in de band van Thijs van Leer. Het gezelschap reist in deze periode twee keer naar Ibiza om op te treden. In de jaren negentig werkt hij als sessiemuzikant met verschillende artiesten. 

 

Vanaf 1998 gaat hij spelen in de band van Margriet Eshuijs. Hij werkt ook mee aan haar album Step Into The Light dat in 1998 verschijnt. Als invaller van Wilbrand Meischke speelt hij soms met Jan Akkerman. In 2003 ishij aanwezig bij de tweede European Bassday in Nijmegen waar hij stukken van Bach speelt. 

 

Met zangeres Denise Jannah speelt hij in januari 2004 op het festival Winternachten in Den Haag. Jannah promoot haar nieuwe cd Gedicht Gezongen. Op dat album zingt zij gedichten van onder meer Komrij en Vasalis. De Marez Oyens is ook op haar studioplaat te horen. In het voorjaar trekt hij weer met Margriet Eshuijs langs de theaters met het programma In Concert. Hij werkt samen met Floris die in het voorjaar zijn tweede album Drunk of Life presenteert. In juli begeleidt hij Floris op het prestigieuze Deense festival Roskilde. In de zomer geeft hij vanuit het Conservatorium Amsterdam een jazz workshop

basgitaar