Over ons

hoofdplaatIn 1981 namen Peter en Ruud van de Zuidwind het toenmalige scholierencafé over van hun ouders. Er begonnen steeds meer bandjes op te treden en binnen enkele jaren ontwikkelde ‘t Oude Pothuys zich tot het huidige concept. Vele grote muzikanten brachten er hun tijd, spelend, luisterend, drinkend en etend door. De tafels waaraan ze de avond doorbrachten dragen nu hun naam.

 

’t Oude Pothuys ontleent zijn naam aan de aanbouw die dienst doet als ingang. In verband met ruimte gebrek bouwde men vroeger soms een ruimte aan het huis, half onder de straat en half boven de straat. Men gebruikte de ruimte als een soort bijkeuken en sloeg er potten en pannen op, vandaar naam pothuis. Vaak gebruikten kleine winkeliers het dak van het pothuis om hun verkoopwaar op te tonen. Van 1621 tot in de 18de eeuw produceerde Brouwerij de Rooster hier haar bier.
 
PothuysmenuKeuken & Kaart
 
Bij een avond live muziek hoort ook een voedzame maaltijd. Er is voldoende ruimte om met grote en kleine aantallen mensen eetbare voorbereidingen te treffen voor een avond muziek en bier. Voor een schappelijk bedrag word je een uitstekende maaltijd voorgeschoteld. De internationale kaart biedt naast gerechten met vlees ook een ruime keuze aan vegetarische gerechten.

 

 

 

 

Huiskamer

Achter in 't Pothuys is er een uitgebreide zithoek, ook wel bekend als de huiskamer, te reserveren voor feesten en partijen. Ongeveer 20 personen kunnen daar plaats nemen. Info is te verkrijgen bij de bar of bel met 't Oude Pothuys 0302318970.